Wijnhuis:

Venturini Baldini

 

Druif:

Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa

 

Gebied:

Emilia Romagna, Italië

 

“Deze spumante rosé heeft aroma’s van elegante mineralen, klein rood fruit en aromatische kruiden. Hij heeft tonen van citrusvruchten is in balans, fris en sappig.”

 

Spijscombinatie:

Natuurlijk kan deze spumante gedronken worden als aperitief maar hij is ook goed te combineren bij pasta’s, pizza’s, risotto met zeevruchten en bisque.

 

Info over het wijnhuis:

Dit wijnhuis is gelegen op de historische heuvels van Matilde di Canossa in Emilia en biedt deze wijnmaker een uniek terroir waarin een lokaal microklimaat bestaat. Hier kan de zon branden tijdens de winter, mist en koele tot matige zomerse hitte. De wijnstokken beslaan een kwart van het landgoed rondom het 17e-eeuwse herenhuis. Het landgoed staat op 170 tot 370 meter boven zeeniveau. Sinds het midden van de jaren zeventig heeft deze wijnmaker zijn uiterste best gedaan om de aard van het 150 hectare grote terrein, een kwart wijngaard en driekwart van de natuurlijke bossen en weiden, te behouden.

 

 

En dit is wat het zo speciaal maakt: het vinden van wijnstokken te midden van bossen met eeuwenoude eiken, fruitbomen en open graslanden waar reeën, vossen, hazen, wezels en dassen vrij rondlopen, geeft een indicatie van de gezonde toestand van dit lokale eco -systeem.