Wijnhuis:

Louisvale

 

Druif:

Chardonnay

 

Gebied:

Stellenbosch

 

‘’Deze elegante en heerlijke bubbel combineert expressieve aroma's van fruit en brioche. In de mond heeft die een grove bubbel en kan je smaken verwachten van limoengroene aroma’s.’’

 

Spijscombinatie..

De wijn is levendig, knapperig en harmonieus. Ideale partner voor elke viering.

 

Info over het wijnhuis:

Louisvale ligt aan de voet van de majestueuze bergen van Stellenbosch in het groene Devon Valley. Onze weelderige, verzorgde wijngaarden produceren uitstekende wijnen, met name Chardonnay, waarvoor we vele prijzen hebben gewonnen.

 

Louisvale, een van de pioniers van Chardonnay in Zuid-Afrika, is nog steeds uitsluitend geplant op Chardonnay, zij het met verschillende Davis-klonen. De wijngaarden zijn allemaal op het oosten gericht en geplant in een oost-westelijke richting. De Bottelary Hill in het westen biedt een welkome schaduw in de zomer wanneer de zon achterop gaat, waardoor de rijping langzamer verloopt en de vruchtontwikkeling wordt verbeterd. Diepte, goed gedraineerde Hutton en Clovelly ontbonden granietbodems zorgen ervoor dat de wijngaarden 'droogland' blijven tot na de oogst, waarna de wijnstokken geïrrigeerd worden.