Badsberg cape Vintage Rode Port


 

Wijnhuis:

Badsberg

 

Druif:

Shiraz, Tinta Barocca, Ruby Cabernet, Souzao

 

Gebied:

Breedekloof

 

‘’Deze Cape Vintage rode port is een volle wijn met uitstekende balans. Hij heeft 36 maanden gerijpt op Frans eiken en versterkt met 5 jaar oude cognac spiritus. Deze port heeft aroma’s van bessen en gestoofd fruit.’’

 

Spijscombinatie..

Deze port is mooi te combineren met verschillende kazen. Ook is dit een goede optie als aperitief voorafgaand aan het diner.

 

Info over het wijnhuis:

Gelegen aan de voet van de berg Badsberg .De wijnkelder Badsberg ligt in het pittoreske Rawsonville-gebied aan de voet van de bekende Badsberg, waar de kelder zijn naam aan ontleent. De kelder ligt op slechts 800 meter van het spa-resort Goudini, 20 km van Worcester en ongeveer 80 km van Kaapstad. Badsbergs embleem - de zeldzame en beschermde haemanthus coccineus of maartbloem - is te vinden in het gebied en heeft een prominente plaats op de Badsberg wijnetiketten. Traditioneel, wanneer deze bloem bloeit in maart worden hanenpoot-druiven geoogst. De wijnkelder van Badsberg ligt in het beschermde natuurgebied Badsberg, een gebied dat bekend staat om het behoud van de inheemse flora en fauna.