Ams Tram Gram Cérès Rosé


 

Wijnhuis:

Calmel & Joseph

 

Druif:

Grenache, Mouvèdre en Cinsault

 

Gebied:

Lanquedoc Roussilion

 

 

“Deze rosé heeft een lichte roze kleur.  Het is een frisse fruitige rosé met tinten van exotisch fruit zoals mango en grapefruit.”

 

 

Spijscombinatie:

Deze wijn smaakt uitstekend bij gerechten als Paella en salade Niçoise met gegrilde kip, maar ook kruidige vis of lamsgerechten.

 

 

 

 

Info over het wijnhuis:

Het wijnhuis Calmel & Joseph is opgericht in 1995. Calmel & Joseph is een ‘maison de négoce’ gespecialiseerd in het maken van wijnen afkomstig van particuliere wijngaarden van de Languedoc-Roussillon. Overtuigd van het buitengewone potentieel van deze regio zijn Laurent Calmel (oenoloog) en Jerome Joseph samen gaan werken vanaf begin jaren 90 van de vorige eeuw met als gemeenschappelijke doel om wijnen te maken van een zeer hoge kwaliteit van de wijngaarden die liggen verspreid langs de kust van de Languedoc-Roussillon. Door de aanplant van druivenstokken op verschillende percelen ontstaat een ideale uitgangsposities om verschillende druivensoorten te laten groeien op de voor hun ideale bodem en omstandigheden (koel of warm, hellingen met meer of juist minder zon).

 

 

De wijnbouw en wijnbereiding van Calmel & Joseph gebeurt op een natuurlijke en milieuvriendelijke wijze. De druiven zijn afkomstig van de wat hoger gelegen wijngaarden uit het gebied met nadruk op zeer koele terroirs (vaak op de rand van de wijngebieden). De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd wanneer ze rijp genoeg zijn zodat de overgebleven zuren en suikers in de druiven optimaal benut kunnen worden tijdens het vinificatieproces.